Definities

Onze definities op een rijtje:

Leiderschapsstijlen:
Een leider houd het proces bij en zorgt dat de deadlines worden gehaald. Zorgt dat iedereen actief meedoet, en dat er een eerlijke taakverdeling is.

Essentiele vaardigheden voor samenwerken:
Vaardigheden die nodig zijn een goed lopend project te draaien. Hierbij te denken aan luistervaardigheden, wederzijds respect, samen doelen willen behalen en verantwoordelijkheid opnemen, goede communicatie en feedback durven geven.

Assertiviteit:
Ik versta onder assertiviteit iemand die voor zijn eigen belangen opkomt, maar de belangen van een ander ook meeneemt en die ook respecteert. Het is een vorm van je mening/gedachten uiten zonder iemand te beledigen.

Feedback geven:
Feedback is commentaar dat we geven of ontvangen op iemands werk. Via feedback leer je hoe gedrag of houding overkomt en welke gevolgen dat gedrag voor de ander heeft. Feedback kan zowel positief als negatief zijn. Het verschil met een compliment of kritiek is dat feedback uitsluitend over veranderbaar gedrag gaat.
Ik merk vaak dat veel mensen eigenlijk een beetje bang zijn feedback te geven op een ander. Soms heb ik dit ook wel is omdat ik wel zie dat het niet goed is, maar eigenlijk niet beter weet hoe het wel zou moeten. Daardoor wordt het vaak maar niet genoemd. Eigenlijk zou dit wel genoemd moeten worden omdat je dan gezamenlijk naar het probleem kan kijken en dit met zijn allen op te lossen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s