Teameffectiviteit

Om goed te kunnen samenwerken is ten eerste een goede band nodig. Na een brainstorm zijn wij erachter gekomen dat een goede sfeer gewoon erg belangrijk is om een goed groepje te hebben. Je moet voor iedereen in je groepje respect hebben en je moet goed naar elkaar luisteren. Zonder communicatie is een groepje nergens en het is ook erg belangrijk om een goed systeem te hebben dat een goede communicatie tot stand kan komen. Gebruik bijvoorbeeld Skype of andere manieren van communiceren.

Je kan elkaar motiveren en elkaar feedback geven. Feedback is erg belangrijk om een goed eindproduct te krijgen. Als je elkaar eerlijk verteld wat je van het gemaakte werk vindt, dan kan die persoon er ook wat mee en kan die persoon zijn/haar werk verbeteren. Die persoon kan dan ook individueel groeien en dat is helemaal mooi. Feedback moet boven alles gewoon eerlijk zijn. Je moet durven zeggen of iets goed of slecht is. Er zijn mensen die dit niet altijd kunnen en dat kan voor zo’n persoon erg vervelend zijn. Ten eerste kan je dan niet je mening kwijt en ten tweede weet de persoon die het werk heeft gemaakt niet of het nu goed is of niet.

Teameffectiviteit is eigenlijk gewoon een prettige sfeer creëren waarin iedereen zich prettig voelt. Iedereen kan op die manier gewoon zijn/haar ding doen en je kan elkaar helpen. Je moet natuurlijk wel in sommige gevallen even hard voor elkaar zijn als dit nodig is, maar dan moe dit wel op een respectvolle manier gebeuren. Als iedereen gewoon via de goede communicatiewegen met elkaar kan overleggen, dan kan het hele groepje ook op één lijn komen en kan er lekker hard gewerkt worden met de missie in het oog. Een goede sfeer is een fijn hardwerkend groepje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s