Assertiviteit

Assertiviteit:
Wij verstaan onder assertiviteit iemand die voor zijn eigen belangen opkomt, maar de belangen van een ander ook meeneemt en die ook respecteert. Het is een vorm van je mening/gedachten uiten zonder iemand te beledigen.

Om goed te kunnen samenwerken is het belangrijk dat je assertief bent. Onder assertiviteit verstaan we iemand die voor zijn eigen belangen opkomt, maar de belangen van ander ook meeneemt en die ook respecteert. Het is eigenlijk een mening vormen zonder iemand te beledigen.
Verder is het belangrijk dat je je emoties durft te tonen, zodat je niet over komt als iemand die niet voor zichzelf opkomt en bang is om emoties durft te tonen.
Verder moet je je eigen mening vormen. Je moet niet meegaan met de mening van anderen als je het er niet mee eens bent. Vorm een mening waar je volledig achterstaat en wat je goed kan onderbouwen.
Geef feedback aan anderen waar ze wat aan hebben. Ga ze niet helemaal afkraken, maar geef feedback waar ze wat aan hebben. Doe dit op een directe, gepaste en correct wijze.
Ga respectvol met andere mensen om, zodat zij ook respectvol doen tegen jou. Dat is belangrijk tijdens samenwerken, want als je elkaar niet respecteert kunnen er conflicten ontstaan.
Luister goed naar wat anderen te zeggen hebben en doe daar iets mee. Laat ze uitpraten en ga die mensen niet onderbreken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s