5 Doelstellingen

5 Doelstellingen gemaakt in les 1:

– Assertiever opstellen
– Meer initiatief tonen
– Betere planning/taakverdeling
– Communicatie verbeteren
– Ruimte voor zelfontplooiing

Wij weten nu beter wat assertiviteit betekend en zullen dus beter in staat zijn ons assertief op te stellen. Door middel van de filmpjes die wij in de les hebben gekeken en de oefeningen die wij gemaakt hebben weten we nu wat assertief zijn betekend en zullen wij sneller assertief kunnen zijn in het samenwerken.

Doordat wij beter weten wat assertiviteit is zullen de meeste wat zelfverzekerder en dragen dus sneller hun steentje bij in de groep en tonen dus daarom meer initiatief.

Doordat iedereen zich assertiever opstelt is het makkelijker om een planning en taakverdeling te maken. Iedereen zegt gewoon wat hij/zij wilt en komt er duidelijkheid over wie wat wil doen.

Ook de communicatie is een stuk verbeterd doordat iedereen zich assertiever opstelt. Dit gaat soepeler en is dus een stuk fijner. We kwamen er eigenlijk ook achter dat bijna elk punt wel draait om assertief zijn. Als iedereen zich assertief gedraagt zal bijna alles al een stuk beter gaan, waaronder dus de communicatie op zich.

Door assertief te zijn durf je sneller dingen te vragen en creëer je dus zelf ruimte voor zelfontplooiing. Dus door een beetje brutaler te zijn zal je je zelf beter kunnen ontplooien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s